petak, 23. ožujka 2018.

Kako da pravilno koristite tečni puder ako imate masnu kožu

Draga moje,dobro dosle u jos jedan novi post.Za danas Vam nisam pripremila recenziju nekog proizvoda,vec sam se malo bazirala na zanimljive stvari koja svaka djevojka treba znati za svoje lice,za proizvode koje bi trebala koristiti,i ostale,pa ako zelite saznati nastavite citati .
Za pocetak ono sto trebate znati jeste da djevojke sa masnom kožom prave grešku prilikom izbora i kupovine pudera jer biraju formule namenjene suhoj koži ili proizvode sa pigmentacijim, a prvenstveno vode računa o nijansi.
Masna koža istice  tečni puder sa mat efektom koji joj omogućava da diše, ali i da ima dobru dobru pokrivenost, u isto vrijeme zadržavajući višak masnoće na svom licu pod kontrolom. Jedno sto sam saznale jeste da se preporucuju lagani tečni puderi sa srednjom pokrivenosti jer uglavnom sadrže manje ulja.
Najbolje je prepustiti se puderima napravljenim posebno za masnu kožu, na bazi vode.
Ipak, kod matirajućih efekta uvijek je potrebno isprobati tester proizvoda jer mat efekt ne mora uvijek lijepo izgledati kada se nanese na lice,sto ja svakako radim...

Ukoliko zelite da vasa koza izgleda spremno za nanosenje pudera,onako osvjezavajuce,jos ukoliko planirate da nosite puder citav dan svakako kozu treba odlicno pripremiti za to.Nakon rutine čišćenja lica, kožu svakako treba nahranite hidratantnom dnevnom kremom. Pored hidratacije, kako bi tecni puder bio što postojaniji na vašoj masnoj koži, vise utapkajte  prajmer na T-zonu, odnosno na sva kritična mesta. Za još veću dugotrajnost tečnog pudera, prije samog sminkanja preporucuje se da lice umijte hladnom vodom,kako bi zatvorili otvorene pore i sl.
  Prirodan izgled pudera na licu ćete postići utapkavanjem pomoću blago pokvašenog Beauty blender-a, a potpuno pokrivanje pomoću ugaone četkice. Završite šminkanje nanošenjem kamenog pudera  koji će apsorbovati visak ulja i stvoriti barijeru između tečnog pudera i spoljnih uticaja.
Sto se tice proizvoda nisam bas zeljela o tome,jer nisam znala bas mnogo proizvoda,jer ih ja imamo svakako malo,a neke tek testiram.
Nadam se da ste nesto osnovno saznali u ovom postu,i da sam sve ove informacije dobro iscitala da bi svakako upotpunila u jedan post
Ukoliko zelite jos ovako informacionalni ppstova sto se tice makeupa i slicno,ili licno moje iskustvo pisite mi
Jedan srdacan pozdrav od mene..

četvrtak, 1. ožujka 2018.

Catrice cosmetics..

Cao moji  fashionci ,prije svega zelim da cestitam Dan nezavisnosti BiH.
Evo danas vam pisem o tri moja omiljena porizvoda ,koje sam dobila prije par sedmica,a to jeste HD Liquid Coverage Foundation,Liquid Camouflage High Coverage Concealer
Prime and Fine Mattifying Powder.Za pocetak:

Catrice HD Liguid Coverage -odlicno zagladi kozu,i pruza jako dobro prekricanje
Proizvođač kaže da je ovo tečni puder lagane, nemasne teksture koji nudi gladak i besprijekoran ten te pruža dugotrajnu i potpuno pokrivenost do 24h bez osjećaja težine na licu.
Koristim ga tako što jednu punu pipetu istisnem direktno na četkicu, odmah rasporedim puder na nekoliko tačaka po licu i nakon toga počinjem da blendam ili utapkavam puder kistom. Vi možete puder prvo istisnuti na ruku, pa ga četkicom malo po malo kupiti i nanositi na lice.
Naime, bez obzira koliko puta tokom dana matirali lice ovaj puder stoji na mjestu i na najkritičnijim dijelovima lica i ne pomjera se, ne skida se, ne klizi, ne oksidira, ma ništa!!! Oduševljena sam.
Moram reci da je u lusuznoj ambalazi stigao ma savrsen..

-Catrice Liquid 020 ,010  su nevjerovatni.
Svaki dan sam iscekivala kad ce paket stici i konacno prije par sedmica je stigao .
Moji prvi dojmovi su odlicni sto se tice ovog proizvoda .Nikako ne isusuje kozu,i ima jaku pokrivnu moc.
Ja ga licno koristim tako da samo lagano nanesm ispod ociju,ipod usana,tacnije bradu i jako dobro prekriva crvenilo na licu,sto mi se svidja.Obe nijanse su savsrsene,mozete ih mjesati,a i ne morate.
Nekad ga stavim i preko kapaka pa fiksiram, kao bazu za sjenila i zato što super prekrije i ljubičaste kapilare na kapcima.Zakljucujemo sve pohvale za ovaj proizvod...
Prime and Fine Mattifying Powder- sama tekstura proizvoda je svilenkasta ,a ostavlja baršunast finish na licu.
Mnogo volim taj efekt jer ne djeluje kao da mi je lice zabetonirano
Lako se nanosi i blenda,mozete ga nanjeti vrlo mekanim kistom,takoder volim ga  nanositi na područje T-zone koja mi se obično masti.
Takoder s njim sam fiksirala  korektor.
Nakon par sati mi se mrvicu zasjajio nos, ali nije izgledalo masno već više kao da imam neki lagani dewy puder.
Nije skliznuo lica, a korektor je stajao na mjestu cijelo vrijeme i nije mrdao. Jako sam zadovoljna ovim puderom i svima bih ga preporučila, posebno osobama mješovite kože, kakva je i moja. :)
Eto to je moja recenzija nadam se da vam se svidja...
Da li  vi koristite jedno od ovih stvarcica,i kakvi su  Vasi utisci..?

subota, 24. veljače 2018.

Marc Jacobs,Mac and Liquid Catsuit-Rebel Rose

Cao drage moje,i dobro dosle na jos jedan zanimljiv post..

Za danas sam vam odlučila recenzirati upravo ova 4 proizvoda,meni mnogo draga

Naime ,ovo su moji omiljeni ruževi,koje koristim zimi,ne znam zašto,al uvijek volim koristiti nešto tamnije nijanse karmina,bilo u tečnom ili u matt stanju,ajmo reći.

Ove nijansu su skoro slične,imamo 2-a Mac-ova matt ruž,zatim jedan moj omiljeni,Liquid tecni i jedan dobro poznat Marc J.,pa da počnemo od;
Mac,Brave,Mac Mehr
-I jedan i drugi su zaista posebni.Uz sve idu i jako se dobro slažu sa svim nijansama ,i naravno mogu se i ajmo reci "pomješati" sa nekim malo svetlijim nijansama.Ja sam ga ,lično,koristila sto puta na dan,jer je nevjerovatan,ovim ne želim reći da se brzo skida,baš suprotno želim reci da po čitav dan vam ostaje na usnama,potpuno lahak,tako reći ,nevjerovatan,.
Sve pohvala za oba,ne želim ih razdvajati,čak mogu reći da ih možete i sa tečnim vrlo lako spojiti.
Liquid Catsuit Rebel Rose..
-Savršenstvo !

Nisam ga baš dugo koristila ,jer sam stalno putovala i koristila sam nešto tipa,nude ili blaže,al sad kako sam sve to zavšila vrtila sam se na opet dobro poznat moj tecni ,omiljeni ruž.Takoder ,imate dojam da je i on matt ali ne nije ,baš po citav dan ostaje na usnama,ne pomjera se,ma savršen.Još ako želite da imat odličan finish,onda usne pripremite svakako uz neku hidratantnu kremu,labole,sta god da koristiti.

Još zadnji jeste;
Marc Jacobs Slow Burn
-Ima savšrenu nijansu.Imaju svi,jer su opet kažem slični,al meni je ovaj tečni ruž zaista dobar.Ja sam u posljednje vreme više koristila neke druge tačnije ,oprobljavala da vidim koji je lepši i bolji,al naravno vratim se na svoje rutine,sto se tiče ruževa.

Svi su jako slicni i sve što sam rekla za prve i druge ,važi i za ovog tečnog ruza,opet ,sve pohvale..
Nadam se da ste uživale,malo kraći post,al opet vrlo rado podeljeno s Vama.

Voli vas Vaša Bella

Ostavite svoje utiske u komentare,znači mi